Teknisavusteinen kuntoutus

Pirkanmaan Erikoiskuntoutus

Koskikeskus, 3. krs
Hatanpään valtatie 1
33100 TAMPERE

Puh. 03 3126 0300

Mitä teknisavusteinen kuntoutus on?

Teknisavusteisessa kuntoutuksessa hyödynnetään uusinta teknologiaa ja sen sovelluksia. Virtuaalimaailmassa harjoittelun on todettu useissa tutkimuksissa stimuloivan aivoja motivoivaan harjoitteluun ja näin ollen edistävän kuntoutusta.  Teknologian ansiosta kuntoutuksesta saadaan tehokkaampaa, virikkeellisempää ja turvallisempaa, sillä se mahdollistaa yksilöllisemmän, säännöllisemmän ja tietoisemman harjoittelun.

Teknisavusteista kuntoutusta käytetään neurologisten kuntoutujien lisäksi myös kipupotilaiden, erilaisten traumojen jälkitiloista kärsivien ja tavanomaisten tuki- ja liikuntaelinongelmien kanssa painivien avuksi.

Laitteen avulla harjoiteltava liike on mahdollista tehdä, vaikka omat voimat ja käden koordinaatio eivät yksin siihen riittäisikään. Laite avustaa harjoiteltavaa liikettä ja sen avulla saadaan lisää toistoja. Teknisavusteisessa kuntoutuksessa olennaisinta eivät kuitenkaan ole laitteet vaan ihminen.

Pirkanmaan Erikoiskuntoutuksen teknisavusteinen klinikka on Suomen ensimmäinen teknisavusteiseen, näyttöön perustuvaan kuntoutukseen suunniteltu klinikka. Olemme onnistunet kehittämään kuntoutusmuodon, joka parantaa harjoittelun vaikutuksia ja motivoi uudella tavalla.

 

Mihin teknisavusteisen kuntoutuksen vaikutukset perustuu?

Harjoittelet tehokkaammin

 • Henkilökohtaiset lähtökohdat ja tavoitteet huomioidaan
 • Ohjaa automatisoidusti
 • Kattava palaute parantaa suoritusta

Harjoitteluvaikutukset paranevat

 • Toistot kasvavat
 • Liikeradat kehittyvät
 • Virtuaalimaailma tarjoaa virikkeitä

Johdonmukainen palaute

 • Runsaasti mittaustuloksia ja palautetta, jonka ammattilainen tulkitsee
 • Tulkinnassa huomioidaan yksilölliset lähtökohdat ja tavoitteet
 • Harjoittelun suuntaa voidaan muuttaa nopeasti

 

 

Mitä teknisavusteinen kuntoutus sisältää?

Teknisavusteinen kuntoutus sopii erittäin hyvin neurologisten oirekuvien kuntoutukseen, pois lukien vaikeasti vammautuneet potilaat. Tyypillisimpiä neurologisia oirekuvia ovat aivoverenkiertohäiriöiden, aivovamman tai selkäydinvamman jälkeinen halvaantuminen. Yhtä hyvin lähtökohta voi olla hermojen aineenvaihduntaan liittyvä ongelma tai MS-taudista tai Parkinsonin taudista johtuva oire. Myös lihastauteihin, CP-vammaan ja kehitysvammoihin liittyy neurologisia oireita.

Meidän mielestä olennaisinta teknisavusteisessa kuntoutuksessa ovat ihmiset, eivätkä laitteet. Tekniikan ja laitteiden tarkoituksena on tehdä harjoittelusta mielekkäämpää, turvallisempaa ja vaikuttavampaa. Meille on tärkeintä, että sinä asiakkaanamme todella hyödyt harjoittelusta. Laitteet on hankittu kuntoutumistasi ajatellen, sillä kokemuksemme mukaan teknisavusteinen klinikka on mukava, motivoiva ja tehokas tapa treenata.

 

Miten pääsen kuntoutukseen?

Kuntoutukseen tullaan useimmiten lääkärin lähetteellä ja maksusitoumuksella, jossa maksajana on Kela, vakuutusyhtiö, työnantaja tai oma kotikuntasi. Meille voit tulla myös itse maksavana.

TEKNISAVUSTEINEN RYHMÄ

Monimuototerapia yhdessä fysio- ja toimintaterapeutin kanssa.

Yhteisöllisyyden kokemus

 • Vertaistuki ja jaetut kokemukset motivoivat
 • Ei liian suuria ryhmäkokoja
 • Ohjaaja antaa kasvot toiminnalle

Kysy lisää henkilökunnalta soittamalla numeroon 03 3126 0300.