Koira-avusteinen fysioterapia

Pirkanmaan Erikoiskuntoutus

Koskikeskus, 3. krs
Hatanpään valtatie 1
33100 TAMPERE

Puh. 03 3126 0300

Mitä on koira-avusteinen fysioterapia?

Koira-avusteinen fysioterapia on tavoitteellista terapiaa, jossa koiralla on aina jokin perusteltu rooli tai tehtävä. Eläimellä on kuntoutujaan usein harjoittelun motivaatiota lisäävä vaikutus. Tavallisesti myös kommunikoinnin tarve, tarkkaavaisuus ja muistitoiminnot lisääntyvät.

Kuntoutuskoiralle viestitään sanallisin käskyin ja käsimerkein. Kommunikointitapa määräytyy kuntoutujan toimintakyvyn ja terapian tavoitteiden mukaan.

 

Koira-avusteisen fysioterapian tavoitteet

Terapian tavoitteet ovat kuntoutussuunnitelman mukaiset, joskin suurin osa harjoitteista tehdään vuorovaikutuksessa koiran kanssa. Pelkkä halu toimia koiran kanssa ei kuitenkaan riitä, vaan terapialla on oltava selkeät tavoitteet. Terapeutin tulee arvioida, hyötyisikö kuntoutuja erityisesti koira-avusteisesta fysioterapiasta.

 

Lisätietoja

Piia Amper, 044 726 0307, piia.amper@tutoris.fi

Kuntoutuskoiran esittely

Kuntoutuskoiramme nimi on Sisu ja sitä ohjaa fysioterapeutti Piia Amper. Sisu on virallinen kasvatus- ja kuntoutuskoira eli se on läpäissyt Koirat kasvatus ja kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeet ja koulutuksen. Näin sillä on myös Kennelliiton määrittämä hyötykoira-titteli.

sisu2